Ak Web

۳ مطلب در مرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در این مقاله قصد داریم تا تمام آنچه در مورد سبک و دکوراسیون مدرن در ذهن شما به عنوان سؤال باقی مانده، و همین طور بیشتر مواردی که باعث می‌شوند که دکوراسیونی را مدرن بنامیم برای شما همراهان گالری مکبر مطرح کنیم و در راستای علاقمند شدن شما یا کسب اطلاع از آن، مواردی را برایتان به نمایش در بیاوریم. این متن کامل و جامع که برگرفته از دنیای مدرن و طراحی مدرن خواهد بود را از دست ندهید.

دکوراسیون مدرن چیست؟

برای اینکه بدانیم دکوراسیون مدرن چیست و از کجا آمده است،  ابتدا باید به سراغ کلمه مدرن برویم تا مفهوم مدرن و مدرنیته برایمان مشخص شود و بعد از آن است که می‌توانیم در مورد دکوراسیون مدرن اظهار نظر کرد و معیاری برای سنجش آن پیدا کنیم. با این پیش زمینه که مدرن یکی از انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی است و در این مطلب نیز تمرکز ما بیشتر بر روی دکوراسیون داخلی خواهد بود.

مدرن (Modern) که یک واژه لاتین می‌باشد در واژگان فارسی به معنای جدید، تازه باب شده معنی شده است. ( این معانی برگرفته از لغت نامه‌های دهخدا و معین هستند )

 

تاریخچه

با توجه به معنی این کلمه می‌توان فهمید که هر چیزی که به تازگی مد شده باشد را می‌توان با برچسب مدرن به کار گرفت؛ بی آن که کسی بتواند بر آن خرده بگیرد. اما این تازه مد شدن را چگونه اندازه می‌گیریم؟ مثلاً یک مدل مو در سال 1940 مد سال بوده و در تاریخ به فراموشی سپرده شده است، اما امروز دوباره این مدل مو مد شده و مورد استفاده قرار گرفته؛ بنابراین آیا می‌توانیم این مدل را نیز مدرن بنامیم؟ برای این که چنین مشکلاتی گریبان دنیای مدرن را نگیرد، زمان را به دو بخش تقسیم بندی میکنیم. این دسته بندی که دارای تاریخ تولد می‌باشد را هنرمندان و صاحبان سبک، متولد اوایل قرن بیستم میلادی می‌دانند و از این رو سبک مدرن را یک سبک جدید و نو ظهور مورد پذیرش قرار داده‌اند. قسمت دیگر این دسته بندی که به پیش از تاریخ مذکور باز می‌گردد، مربوط به سبک پست مدرن است و این دسته نیز طرفداران و علاقه مندان مخصوص به خود را دارد. با این دیدگاه سبک گفته شد ما، دارای دو هویت مدرن و پست مدرن در هنر و زندگی هستیم که بخش اول مانند کودکی در حال رشد و نمو است و بخش دوم در تاریخ ماندگار شده، ولی هم چنان مورد استفاده بوده و به پیش روی خود ادامه می‌دهد.

دیدگاه های طراحان در باره ی سبک دکوراسیون مدرن

بسیاری از طراحان استفاده از سبک مدرن در دکوراسیون را صحیح نمی‌دانند؛ چرا که باعث می‌شود افراد با مضمون سبک معاصر دچار تضاد شوند و به اشتباه از آن یاد کنند. معاصر نیز یعنی سبکی که هم دوره عصر حاضر بوده و در جریان است. دلیل این طراحان برای نفی مدرن از دکوراسیون این است که جنبش مدرنیته عامل شکل گیری طراحی‌های مدرن در تاریخ بوده است ( همان اوایل قرن بیستم میلادی )، ولی معاصر این چنین نیست و در هر دوره‌ای شکل می‌گیرد.

از دیدگاه لغوی مدرن را می‌توان در به کارگیری ابزار و لوازم مدرن ( یعنی تازه اختراع شده و تازه به کار گرفته شده ) نیز درنظر گرفت. به همین دلیل است که ما در این مقاله، برای پاسخ به سوال دکوراسیون مدرن چیست، این سبک را از هر منظری مورد بررسی قرار خواهیم داد تا جای هیچ گونه سؤالی باقی نماند.

تاثیرات و بکار گیری لوازم در دکوراسیون مدرن

بررسی فضاهای مدرن دکوراسیونی، سبک طراحی‌های مدرن در طراحی داخل و خارج خانه و سایر محیط‌ها،ابزار، لوازم و دکوراتیوهای مدرن در صنعت دکوراسیون و ایده‌های مدرنی که در هر بخش استفاده می‌شوند، از جمله مواردی هستند که تک به تک مورد بررسی قرار خواهیم داد .

در ابتدا به سراغ این خواهیم رفت که مدرن بودن هر یک از موارد مطرح شده به چه شکل است و با بیان نکات مربوط به هر کدام، آخرین پیشرفت‌ها برای رسیدن به اصول مدرنیته را برای شما بیان می‌کنیم.

اولین سوال در ذهن ما این است که به چه فضاهایی مدرن می گویند؟

 فضاها که خود زیر مجموعه‌ای بزرگ از بخش اصلی و پایه ی دکوراسیون را تشکیل می‌دهند تنها به درون خانه بسنده نمی‌شوند و محیط‌های بیرونی متعددی را در بر می‌گیرند؛ اما با توجه به دیدگاه عامه مردم هر گاه سخن از دکوراسیون و طراحی دکوراسیون می‌آید ذهن‌ها به سمت خانه سوق می‌رود. با این حال ما نیز در پی افکار عموم مردم بوده و برای این که مخاطب احساس راحتی کند، مطلب را با همان دیدگاه‌ها ارائه خواهیم کرد.

این که با توجه به معنی بالا فضای مدرن را تشخیص بدهیم کافی نیست. در اینجا قرار است با مثال‌هایی در هر بخش فضای مدرن خانه را بیان کنیم.

تاثیرات دکوراسیون مدرن بر اتاق نشیمن

برای این که با این موضع بیشتر آشنا شویم، انواع نشیمن‌ها را بررسی می‌کنیم؛ اتاق نشیمن کلاسیک، اتاق نشیمن سنتی، اتاق نشیمن سبک‌های منطقه‌ای ( مانند فرانسوی- اروپایی، بوهمیانی-امریکایی، چینی و ژاپنی، شرق آسیایی و ایرانی که نمود نشیمن‌های مخصوص منطقه خاور میانه و آسیای مرکزی است )، اتاق نشیمن مینیمال و اتاق نشیمن مدرن که مختص سبک امروزی و سلیقه عصر حاضر است.

نشیمن کلاسیک و دکوراسیون مدرن

در دکوراسیون مدرن ذهن‌ها به سمت شکل های خاص و عجیب معطوف است و برای اینکه بتواند چنین سبکی را تصور کرد باید به سمت ابزار و لوازم مدرن متمایل شد. در رابطه با توضیح دکوراسیون مدرن چیست وقتی با نشیمن کلاسیک روبرو می‌شویم، به این موضع پی خواهیم برد که به دلیل پایبندی دوستداران کلاسیک، موارد کمی پیدا می‌شود که بتوان یک فضای کلاسیک را مدرن نیز بنامیم. دلیل این موضوع هم در به کار گیری لوازم دکوراتیو است. اجسام و ابزاری که به خودی خود نوع سبک طراحی دکوراسیون شما را بیان خواهند کرد و نیازی به برچسب زدن برای نشان دادن کار شما نیست. نشیمن کلاسیک برای تبدیل شدن به یک خانه مدرن یا یک دکوراسیون مدرن کار سختی پیش رو دارد؛ چرا که باید از تمامی ویژگی‌هایی که به خود می‌بیند بگذرد و با تغییراتی گسترده رو به رو شود. دیوارها نیاز به تغییر دارند و کفپوش‌ها نیز باید تعویض شوند و لوازم خانه به کل متحول گردند.

از سمت دیگر اگر نشیمن مدرن را بخواهیم با سبک کلاسیک ترکیب کنیم کار سختی نخواهد بود. به این نوع سبک‌ها که در بحث طراحی دکور، نئو مدرن می‌گویند، سبک مدرن با سبک‌های دیگر ترکیب شده و یک حالت متفاوت به وجود خواهد آمد. الگوی مشخصی که بتوان از آن با نام کلاسیک – مدرن نام برد وجود ندارد؛ این موضع بیشتر به طرز فکر طراح و خلاقیت‌های شخصی بستگی داشته و با توجه موارد دیگر یک حالت متفاوت و متمایز خواهد بود. در بخش هزینه کرد نیز این تغییر سبک یا ایجاد سبک، هزینه‌های فرآوانی بر روی دوش شما خواهد گذاشت. از این رو برای رفتن به این سمت پیش از هر چیزی باید برنامه ریزی کلی تغییرات را برای خود آماده کرده و برآورد هزینه‌ها را به دست آورد تا مبادا در حین کار یا اتمام آن در هر بخش دچار مشکل شد.

نشیمن سنتی و دکوراسیون مدرن

برای بررسی اتاق نشیمن سنتی  و تبدیل آن به دکوراسیون مدرن، راه‌های بسیاری وجود دارد. از رنگ آمیزی تا نصب نورهای مخفی، همگی اتفاق‌هایی هستند که خانه شما را به سرعت متحول می‌کنند. از آن جا که بیشتر منازل و فضاهای موجود در کشور در حوزه دکوراسیون در حدی بین سنتی و شهری در مرحله گذر هستند، عموم مردم به به‌روز رسانی و هماهنگ شدن با مد روز در بخش دکرواسیون علاقه بسیاری پیدا کرده‌اند.

به همین دلیل موضوع تغییرات دکوراسیون در شهرها بزرگ به صورت گرایش به سمت مدرنیته و در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک‌تر به سمت نیمه مدرن در حرکت است. طراحان بزرگ نیز منازل یا مکان‌های سنتی که با رعایت اصول ساخته و پرداخته شده‌اند را از گزند تبدیل حفظ می‌کنند، ولی محیط‌هایی که سنتی بودن در انها محسوس نبوده یا دچار فرسایش غیر قابل بازگشت شده‌اند را به سرعت وارد فاز حرکت به سمت مدرن می‌کنند.

این کار باعث شده است بسیاری از خانواده‌ها به دلیل آسانی تغییرات و همچنین منطقی بودن هزینه کرد در این بخش به سرعت خود را وارد این مرحله کرده و به دنبال ایجاد یک حس تازه در خانه خود بگردند. نشیمن‌های سنتی با تغییر رنگ و کمی هم چیدمان نوین به راحتی قابل تبدیل به یک دکوراسیون مدرن هستند. از آنجا که المان‌های مدرنیته در کشورمان محدود و معطوف به مواردی است کهبه صورت مستقیم بر روی مخاطب تأثیر می‌گذارد، تهیه، تولید و اعمال آن نیز به راحتی در دسترس قرار میگیرد. اگر خودتان به شخصه تجربه این تغییرات را ندارید، از یک مشاور یا طراح دکوراسیون کمک بگیرید تا بتواند تمام نیازهای و سؤالات شما در بخش دکوراسیون مدرن چیست را بر طرف نماید.

دکوراسیون‌های منطقه‌ای و فرهنگی

هر نقطه از دنیا ویژگی‌ها و خصلت‌های منحصر به فردی در زندگی و فرهنگ زندگی خود دارد. از جمله این موارد سبک زندگی هر بخش و منطقه در دنیا است که از گذشتگان خود بر گرفته و تا به امروز ادامه داشته است؛ حال ممکن است این موضوعات دچار تغییر و تحول نیز شده باشد. دکوراسیون‌هایی نیز در سطح جهان مطرح و معروف شده‌اند که به عنوان الگو از آن‌ها استفاده می‌شود و طرح‌های جدیدی را برای مخاطبان به همراه می‌آورد.

از مناطق مختلف جهان، سبک شرقی در چین، کره و ژاپن، آسیای میانه و خاورمیانه، کشورهای عربی – افریقایی ، اروپای شمالی و شرقی، اروپای جنوبی، امریکای شمالی و امریکای جنوبی با دارا بودن سبک‌های منحصر به فرد و تنوع بی نظیری از آن‌ها، چیدمان و دکورهای خود را به سایر کشورها صادر کرده و الگویی برای جهان تلقی می‌شوند. در این میان سبک‌های آسیایی بیشتر سنتی و وابسته به گذشته می‌باشد و سبک‌های غربی وارد مرحله مدرنیته شده‌اند.

سبک‌هایی چون بوهمیانی نیز در مسیر حرکت از گذشته به آینده قرار دارند و همزمان با زمانه و حفظ شاخصه‌های خود در حال تکامل هستند. با این تعاریف برای بررسی دکوراسیون مدرن باید به سراغ کشورهای غربی، به خصوص اروپای مرکزی و امریکای شمالی رفت و نگاه آن‌ها به دکوراسیون مدرن را تحلیل و تفصیل کرد.

در طراحی دکوراسیون مدرن امریکایی‌ها با جدیدترین متدها و پیشرفته‌ترین امکانات پیشتاز این سبک بوده و به نوعی خود را خالق و مجری این سبک می‌دانند. در امریکای شمالی تمامی خانه‌ها بر اساس اصول مدرنیته طراحی و ساخته می‌شوند، ولی به زیر دسته‌های مختلفی مانند سازه‌های مدرن از نظر ابزار و لوازم منزل، ساخامان‌های مدرن شخصی و ساختمان‌های مدرن آپارتمانی دسته بندی می‌شوند.

این موضع بیانگر آن است که تا چه حد سبک درکوراسیون مدرن در زندگی آن‌ها نفوذ پیدا کرده و جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است. علت استفاده از تکنولوژی‌ها و سبک مدرن در این کشور نیز کاملاً جنبه تمایز با سایر نقاط دنیا را داشته؛ چرا که تا دهه هشتاد میلادی این کشور کاملاً سنتی و کلاسیک پیش رفته و نگاهی از مدرنیته در آن جریان نداشته است. بر خلاف امریکا، اروپاییان که نقش پر رنگی در ابداع سبک‌های مدرنیته داشته‌اند با نزدیک شدن به سال‌های پایانی قرن بیستم از سرعت حرکتشان به سمت مدرنیته کاسته شده و امریکایی‌ها را رقیبی جدی برای خود دیده‌اند. هر چند در سال‌های گذشته سعی کرده‌اند جایگاه خود را به دست آورند، اما به دلیل سرعت رشد بالای تغییرات در صنعت مد و دکوراسیون هنوز نتوانسته‌اند به جایگاه قبلی خود بازگردند.

در سایر کشورها نیز سبک دکوراسیون مدرن با ورود به بخش‌های مختلف چیدمان و دکور منازل به نوعی فرهنگ وارداتی محسوب می‌شود. هر چند کشورهای با اصالت و متمدن سعی کرده‌اند تا کمتر به این مورد تن در دهند و یا آن را با ساختار فرهنگی و اجتماعی خود سازگارتر سازند.

در ایران نیز طراحی دکوراسیون مدرن در هر نقطه از کشور به نوعی تقلی از اصول موجود در دنیا پیگیری می‌شود و بخش اعظمی از این پیاده سازی‌ها و طراحی‌ها در قابل تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌شود. در ایران مرجع موثق و قدرتمندی در بخش طراحی و اجرای دکوراسیون مدرن وجود نداشته و بیشتر طراحان از الگوهای گذشته و یا روز برای پیاده سازی طرح‌های خود کمک می‌گیرند.

منازل در مراکز شهرها و به خصوص پایتخت بیشتر به این سمت گرایش پیدا کرده‌اند تا شهرهای مجاور مراکز و یا شهرستان‌ها؛ هر چند با رشد سریع تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی، سایر افراد نیز به دنبال همگام سازی خود با متد دکوراسیون مدرن برآمده‌اند تا به نوعی خود را با مد روز به پیش ببرند. منازل ایرانی در بخش دکوراسیون مدرن سعی خود را بر دو بخش نشیمن و آشپزخانه متمرکز کرده‌اند تا با تغییرات بر این دو فضا بتوانند ساختاری مدرن را در خانه‌های خود پیاده سازی کنند.

اکنون به سراغ ویژگی‌های اتاق نشیمن مدرن می‌رویم تا تفاوت‌های آن با سایرین را ذکر نماییم.

برای راحتی کار همه موارد را از بالا به پایین بررسی می‌کنیم، سقف، دیوارها، ابزار و لوازم اتاق نشیمن و کفپوش.

ویژگی‌های اتاق نشیمن با سبک مدرن چیست؟

در معماری‌های جدید و نو ظهور سقف اتاق‌ها و محیط‌های خانگی را نسبتاً مرتفع و بعضاً بلند طراحی کرده و می‌سازند به طوری که به بعضی از اتاق‌های نشیمن لقب سرسرا یا تالار نیز می‌توان داد. اتاق‌های نشیمن مدرن اما کمتر چنین چیزی را بر خود می‌تابند. این نشمین ها (منظور مدرن‌ها) که اغلب سعی در عریض و طویل نشان دادن خود دارند، سقف‌های نسبتاً نرمالی دارند که در مواردی کوتاه‌تر از واقعیت خود نشان می‌دهند.

از مواردی که به سقف یک اتاق نشیمن در دکوراسیون مدرن نیاز به بررسی هستند می‌توان به مبحث نورپردازی و دکوراتیوهای نوری اشاره کرد. لوسترها معمولاً به ندرت در چنین مکان‌هایی به کار گرفته می‌شوند، مگر در حالت‌های خاص. اغلب نور این محیط‌ها توسط دستگاه‌های مدرن و هوشمند تأمین می‌گردد و ظاهر آن‌ها نیز یا به صورت مخفی بوده یا شکل و شمایلی عجیب دارند.

بکار گیری طراحی مدرن در سقف و کف پوش ها

استفاده از خصلت طراحی مدرن در سقف و لوازم دکوراسیون مدرن کاملاً قابل مشاهده است. استفاده از خطوط شکسته و رعایت نظم محسوس در طراحی‌های آن‌ها از جمله این خصلت‌ها است، تفاوت‌های بسیاری در بخش مقایسه‌ای میان سقف‌ها و نورپردازی‌های دکوراسیون مدرن و سایر دکورها وجود دارد و از نوع طراحی تا متریال مورد استفاده شده، از جمله این موارد هستند.

دکوراتیو های تاثیر گذار در نور پردازی

در بخش نورپردازی نیز دکوراتورهایی که سبک مدرن کار می‌کنند و طراحی‌های آن را بر عهده دارند علاقه زیادی به استفاده از هوشمندسازی و بهره گیری از نورهای غیر مستقیم دارند. به طوری که هر گاه به یک دکور مدرن نگاه کنید، هیچ تابنده مستقیمی به چشم نمی‌خورد و نورهای سفید و بسیار روشن در آن به وفور مشخص هستند.

اگر در بخش سقف خانه سؤال شود دکوراسیون مدرن چیست باید بگوییم سقف‌هایی که از طراحی منظم و کاملاً ساده بهره می‌برند و از امکانات هوشمند و کاربردی در ساخت و کارایی آن استفاده شده است، نمود واقعی یک نشیمن یا فضا مدرن هستند. البته به قطعیت نمی‌توان ادعا کرد هر فضایی که چنین شاخصه‌های داشته باشد مدرن است؛ چرا که پس از تجمیع و تکمیل همه موارد است که مدرن بودن به چشم می‌آید.

دیوارها در دکوراسیون مدرن چه ویژگی‌های را باید داشته باشند؟

از رنگ دیوار، نوع طراحی آن، دکوراتیوهایی که بر روی آن‌ها نصب شده تا کارایی دیوار، همگی بر روی مدرن بودن دیوار تأثیر مستقیم دارند و موارد دیگری نیز هستند که وجود یا عدم وجود آن‌ها به دیوار حس مدرن بودن می‌بخشد.

 

تاثیرات رنگ بندی در دکوراسیون مدرن

رنگ دیوار در بخش مدرن بودن معیار مهمی است که به جرات می‌توان از این عامل به عنوان موردی مهم و اثر گذار نام برد و در مورد آن صحبت کرد. در گذشته که نه خبری از مدرنیته و نه تمرکز بر روی رنگ دیوارها در دکوراسیون منازل بود، اسباب و اثاثیه خانه نقش ایجاد تغییر در خانه‌های عموم مردم را بازی می‌کرد. رفته رفته با ورود مواردی چون نقش رنگ در دکوراسیون خانه، کاغذ دیواری و دیوارپوشها بود که مردم با تاثیرات آن در خانه آشنا شدند و متوجه شدند با هزینه‌ای کم می‌توانند تغییرات گسترده‌ای در خانه به وجود بیاورند. رنگ ، کاغذ دیواری و دیوار پوش‌ها هریک به سبک و روش خود در خانه‌های مدرن نقش ایفا می‌کنند.

ابتدا دیوار پوش‌ها

این مورد که در عصر حاضر مورد استفاده و استقبال قرار گرفته است، از جایگاه خاصی در دکوراسیون مدرن برخوردار است. برای مثال پارتیشن‌های خلاقانه و یا دیوارهای کاذبی که برای جداسازی اتاق‌ها یا پذیرایی در خانه نصب می‌شوند، قابل رنگ آمیزی هستند که همین مورد یک ویژگی منحصر به فرد به دیوار پوش‌ها می‌دهد و این یعنی رنگ آمیزی به صرفه‌تر خواهد بود؛ اما با وجود دیوارپوش‌های مدرن، نمای محل مورد نظر بسیار زیباتر و خاص‌تر به نظر خواهد آمد.

این دیوار پوش‌ها که در طرح و رنگ‌های متنوع در بازار موجودند، قابلیت نصب بر روی دیوارهای قدیمی و حتی جدید را دارا هستند، با این مزیت که هر زمان که نیاز به تغییرات بر روی دیوارها باشد کار شما بسیار ساده‌تر از تغییر رنگ دیوار یا تغییر کاغذ دیواری است. طرح چوب یا شیشه، طرح فلز یا دیوار پیش ساخته از مصالح ساختمانی و تنوع بی شمار رنگ‌های آن‌ها باعث می‌شود این گزینه را نیز در میان سایر گزینه‌ها با جدیت بیشتری پیگیری کرده و به دنبال استفاده از آن باشید.

کاغذ دیواری

یکی از راه‌های ساده برای تغییرات در محیط خانه یا فضای اداری کاغذهای دیواری و دیوارپوش‌های خلاقانه هستند. همین سادگی و زیبایی این محصول در کنار قیمت مقرون به صرفه (وجود بازه‌ی قیمتی در میان انواع کاغذهای دیواری مورد بحث ما است) باعث شده هر شخصی که به دنبال ایجاد تغییر در دکوراسیون فضای خود است، در اولین مورد به کاغذ دیواری فکر کرده و آن را جز گزینه‌های خود قرار دهد.

بکار گیری کاغذ دیواری در دکوراسیون مدرن

موضوع مورد بحث ما استفاده‌ها و کاربری کاغذ دیواری در دکوراسیون مدرن است، در توضیحات این مبحث باید به شما عرض کنیم که کاغذهای دیواری در ورود به بخش مدرنیته بسیار کمتر از رنگ و دیوارپوش‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. چون آنچه کاغذ دیواری در اختیار طراح قرار می‌دهد، ارزان‌تر از آن را رنگ‌ها، و شیک‌تر و کاربردی‌تر از آن را دیوار پوش‌ها تأمین می‌کنند؛ به همین دلیل است که کاغذ دیواری جایگاه مستحکمی در این بین و در سبک دکوراسیون مدرن ندارد. اگر به منظور ایجاد فضای مدرن از کاغذ دیواری استفاده می‌کنید انتخاب‌های شما به موارد زیر محدود خواهد شد و گزینه‌های دیگر از دسترس خارج می‌شوند. علت نیز کاملاً مشخص است؛ پیش نیاز آماده سازی یک دکوراسیون مدرن در بخش نمای دیوار استفاده از طرح‌های ساده و یک دست و همین طور بهره گرفتن از رنگ‌های خنثی است. به همین دلیل است که امکان استفاده از طرح‌ها و نقش‌ها در چنین فضا و دکوراسیون یک به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.

کاغذ دیواری‌هایی که برای اتاق یا محیط مورد نظر خود به کار خواهید گرفت در آینده‌ای نه چندان دور و بنا به ایجاد تغییرات در دکوراسیون، از مد روز خارج شده و نیاز به تجدید طرح یا تغییر رنگ خواهند داشت که علاوه بر ایجاد و تحمیل هزینه باعث می‌شود کاغذهای قبلی بدون استفاده باقی بمانند. با توضیحات فوق تصمیم با شماست که از کاغذ دیواری برای ایجاد فضای مدرن استفاده کنید یا خیر.

رنگ و رنگ آمیزی در دکوراسیون مدرن

مورد آخر که در ابتدا مطرح شد رنگ و تأثیر آن بر دکوراسیون مدرن است. منظور از رنگ صرفاً رنگ دیوارها و سقف است؛ چرا که رنگ در مجموع فضای مدرن به صورت دیگری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اما رنگ دیوارها در دکوراسیون مدرن باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

رنگ باید خنثی و حالت بی‌اثر باشد. جزء رنگ‌های روشن باشد (رنگ‌های تیره نیز در مدرنیته کاربرد دارند، اما رنگ‌های روشن مرسوم‌تر هستند). رنگ انتخابی از جمله رنگ‌های مات باشد؛ چرا که نیازی به انعکاس نور نیست. رنگ مورد استفاده نباید در تضاد با رنگ‌های کلی دکوراسیون باشد.

تاثیرات مثبت طراحی دکوراسیون مدرن

ویژگی‌های فوق در کنار قیمت پایین برای پیاده سازی و اجرای آسان، از جمله مواردی هستند که محبوبیت رنگ در بخش طراحی دکوراسیون مدرن را افزایش داده است. امکان تغییرات سریع و گسترده در رنگ آمیزی محیط برای شکل دادن یک محیط معمولی به یک فضای مدرن از دیگر ویژگی‌های است که می‌توان روی رنگ‌ها حساب ویژه باز کرد. رنگ‌ها را نباید در این بخش دست کم گرفت؛ چرا که بیشترین استفاده را در بحث طراحی به خود اختصاص می‌دهند. البته نه در طراحی دکوراسیون مدرن، بلکه در هر فضایی نباید نقش رنگ در دکوراسیون داخلی را دست کم گرفت.

بررسی و انتخاب پرده ی مناسب در دکوراسیون مدرن

شناخت فضا و قاب بندی پنجره:

بخش مهم دیگری که به دیوارهای اتاق‌ها یا فضاهای مدرن مربوط می‌شود، پنجره‌ها هستند. شاید در نگاه اول پنجره‌ها تأثیر زیادی بر فضای مدرن نداشته باشند، اما هر چه اندازه و سایز پنجره‌ها رشد می‌کند، معیارهای اتاق مورد نظر بیشتر به سمت مدرنیته بودن متمایل می‌شود. مثلاً یکی از شاخصه‌های ویلاها و اتاق‌های سفارشی ساز گران قیمت مدرن در میان طراحان برتر دنیا، استفاده و جانمایی پنجره‌های غول پیکر و بزرگ در  نمای اصلی خانه است. به صورتی که در مواقعی، طراحان به جای دیوار یک پنجره عظیم الجثه را با آن جایگزین کرده و تماماً شیشه را به خانه اضافه می‌کنند. چیزی که شاید نظیر آن را در فیلم‌های هالیودی دیده باشید.

بکارگیری پرده:

در این سبک‌ها پرده‌ها وارد گود شده و نقش خود را برای تکمیل پنجره‌ها شروع به بازی می‌کنند. پرده‌های چنین پنجره‌هایی نیز از سیستم‌های مدرن کمک می‌گیرند و کمتر کسی است که پرده‌های عادی و نرمال در دکوراسیون به سبک مدرن استفاده کند. پرده‌هایی که شب هنگام تغییر رنگ داده و یا با جریان الکتریکی فضای داخلی را محو می‌کنند. این پرده‌ها که به صورت برقی باز و بسته می‌شوند در جایگاه یک ابزار مدرن در خانه حضور پیدا می‌کنند و رتبه مدرن بودن خانه را در کنار سایر لوازم بالا می‌برند.

هر چند هستند افرادی که تمایل به استفاده از پرده‌های معمولی داشته و خانه‌های مدرن خود را با آن تزیین می‌کنند، اما در استفاده از آن‌ها نیز اصول یک دکوراسیون مدرن را زیر پا نگذاشته و به خوبی از پس چیدمان آن با کل فضا بر می‌آیند. ولی در کل ملاک پرده‌ها و حضورشان همان رعایت سبک مدرن است.

کف پوش های متناسب با فضای دکوراسیون مدرن

از دیوارها که گذر کردیم نوبت به کف نشیمن و اتاق پذیرایی می‌رسد. این قسمت نیز در پدید آمدن یک فضای مدرن نقش مهمی را بازی می‌کند. به طوری که شاید اگر در فضایی قرار بگیرید که همه اصول مدرن بودن از بالا تا کف رعایت شده، اما کفپوش و ابزارهای آن درست به کار گرفته نشده باشند، حس نقص و عدم تکامل در محیط شما را مجاب نخواهد کرد که از این فضا با نام یک نشیمن مدرن نام ببرید. به همنین دلیل است که میزان اهمیت کف در فضاسازی مدرن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اکنون چه کنیم تا نشیمن ما با یک نشیمن مدرن همسان بوده و بتوان از آن با نام یک اتاق نشیمن مدرن یاد کرد؟

  • در این مرحله ابتدا اگر قصد دارید کف را لخت و بدون استفاده از پوشش دهنده‌ها مانند فرش‌ها یا زیر پایی‌ها آماده کنید، مهم‌ترین نکته استفاده از کف پوش‌های صنعتی و جدیدی است که در بازار یافت می‌شود. هم چنین مصالح لوکس و گران‌قیمت نیز اولویت بعدی این بخش است. در مرحله آخر است که کفپوش‌های معمولی و ساده رایج پیشنهاد می‌گردد. توجه کنید که ساختار خانه برای پیاده سازی کف پوش‌های صنعتی مهیا باشد؛ چرا که در خانه‌های قدیمی پیاده سازی این امر معضلات و هزینه‌های بسیاری در پی خواهد داشت.
  • در بخش مصالح ساختمانی سنگ‌های مرمر سفید یا سیاه به شدت چشم نواز بوده و علاوه بر لوکس نشان دادن محیط باعث ایجاد یک طراز کیفی بالا در خانه خواهند شد. سنگ‌های ساده و سفید در کف خانه معمولاً با لوازم شیشه‌ای به خوبی سِت می‌شوند. انعکاس نور یا نباید در خانه پدید بیایید یا باید به صورت گسترده‌ای خانه را شامل شود. دلیل این حرف را در ایجاد حس شارپ بودن محیط جستجو کرد. از مهم‌ترین عوامل در زیبایی کف منازل به خصوص خانه‌های مدرن، استفاده از فرش‌های خاص است. فرش‌های سنتی به نوبه خود زیبا هستند، اما برای چنین مکان‌هایی استفاده نشده و بیشتر در خانه‌های شیک ایرانی مورد استفاده قرار میگیرند.
  • به همین منظور در این اتاق‌ها باید از فرش‌هایی که برای استفاده در این مکان‌ها شهرت پیدا کرده‌اند استفاده کرد. موهای بلند، پرزهای نرم و لطیف و تک رنگ بودن شاخصه‌های اصلی این نوع فرش‌ها هستند. بهتر است در هنگام بهره بردن از این نوع فرش‌ها به این نکته توجه داشته باشید که فرش‌های هم رنگ با کل دکوراسیون تهیه کرده و به کار بگیرید؛ چرا که نباید تضاد فاحشی میان کف، دیوارها، و سقف در چشم بیننده به وجود آید.
  • کف اتاق‌های مدرن که معمولاً به کمک تکنولوژی‌های امروزی دچار تحولات گسترده شده است، به سیستم‌های گرمایشی مجهز شده که همین موضع باعث می‌شود امکان بهره مندی از فرش‌ها به حداقل برسد. اما از سوی دیگر این موضوع بحث چیدمان را متأثر از تکنولوژی تحت تأثیر قرار داده و خانه را مدرن‌تر نشان می‌دهد.

تاثیرات دکوراتیوها، در بخش نشیمن دکورایون مدرن:

دکوراتیوها که نقش بسزایی در ایجاد یک فضای مدرن را بازی می‌کنند امروزه بسیار مهم‌تر از گذشته مورد توجه طراحان سبک دکوراسیون مدرن قرار گرفته‌اند. برای مثال شومینه‌ها در جایگاه یک وسیله گرمایشی در خانه‌ها و نشیمن‌ها حضور پیدا می‌کردند، اما امروزه دیدی دکوراتیوی و تزیینی به آن‌ها شکل گرفته، تا جایی که موارد مصنوعی و حتی دیجیتالی آن‌ها نیز به وجود آمده است.

بکار گیری مناسب از وسایل اصلی و لوازم دکوری در دکوراسیون مدرن

تلویزیون‌های بزرگ و مسطح که بر روی دیوار نصب می‌شوند و یا آباژورها خاص و عجیب در گوشه پذیرایی، همین طور استندها و میزهای پذیرایی یا حتی دیوارهای شاخص و فرش‌ها یا میزهای مبلمان، از جمله دکوراتیوهای پرکاربرد این روزهای خانه‌های مدرن هستند که مشاوران و طراحان دکوراسیون مدرن به مشتریان و مخاطبان خود پیشنهاد می‌دهند. علت مدرن دیده شدن این وسایل به ترتیب به نوع شکل ظاهری آن‌ها، طراحی کلی، رنگ و در انتها نحوه به کارگیری از آن‌ها بستگی دارد. همانطور که در گذشته بسیاری از لوازم از ضروریات خانه محسوب می‌شدند، امروزه همان ابزار و وسایل تبدیل به یک شاخص زیبایی در محیط خانه شده‌اند و با اصلاح یا تغییر مکانی آن می‌توان در دکوراسیون خانه تحولاتی ایجاد کرد پس رنگ پارچه رو مبلی یکی از المان های مهم انتخاب این وسیله زیبا در منزل است.

**بخش اول که نشیمن‌های مختلف در آن تشریح شد را بررسی کردیم اکنون به سراغ انواع آشپزخانه‌های مدرن می‌رویم تا با ساختار یک دکوراسیون مدرن در آشپزخانه آشنا شویم.**

جایگاه دکوراسیون مدرن در آشپزخانه

در این بخش به ارائه مطالبی در مورد اینکه جایگاه دکوراسیون مدرن در آشپزخانه چیست می‌پردازیم. مانند نشیمن، این قسمت را نیز با لوازم و حواشی کار پیش خواهیم برد و سپس به سراغ چیدمان و طراحی می‌رویم.

به محض ورود به آشپزخانه‌ها ابتدا چشم به سمت لوازم بزرگ و درشت هدایت می‌شود و پس از مدتی گردش جزییات را برای خود ترسیم می‌کند. در کنار ابزار و لوازم بزرگی که هر یک کارایی مشخصی دارند، اجسام بزرگ دیگری نیز وجود دارند که کمتر به چشم می‌آیند ولی بسیار تأثیر گذار و کارا هستند؛ یعنی انواع کابینت های آشپزخانه. این سازه‌ها که کارشان مخفی کردن و پوشش دادن به شلوغی‌ها و جلوگیری از بی نظمی در آشپزخانه است، اثر بسیار زیادی بر نمای کلی و همچنین جزئییات این فضا دارند. در بخش دکوراسیون مدرن این تأثیر بیشتر و بیشتر نمود پیدا کرده و نقش آفرینی‌شان افزایش چشم گیری پیدا می‌کند همانند نشیمن از بالا به پایین مدرن بودن یک آشپزخانه را تشریح می‌کنیم.

سقف و بخش نور پردازی آشپزخانه

سقف آشپزخانه‌ها در گذشته به دلیل خروج گازها و دمای این محیط به شکل گنبدی شکل بود و یا در مرکز آن سوراخی برای این منظور تعبیه شده بود. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی‌های کاربردی، ابزارها به کمک آشپزخانه‌ها آمدند. پش از این تغییرات سوراخ‌های سقف برداشته شده و سقف این فضاها مانند سایر نقاط خانه شد. امروز نیز به دلیل کم اهمیت بودن سقف در آشپزخانه‌ها، کار خاصی برای ایجاد زیبایی یا دکوری بودن آن نمی‌کنند، مگر در بخش نور پردازی. البته خانه‌های مدرن به منظور همراهی با تکنولوژی به حسگرها و سنسورهای حساس به دود و آتش و آبپاش‌های سقفی مجهز شده‌اند تا در صورت بروز حادثه از آن جلوگیری کنند.

اما در بخش نورپردازی آشپزخانه کارهای بسیاری در این حوزه صورت گرفته است. از چشمه‌های نور بزرگ و خاص که به عنوان دکوراتیو محسوب می‌شوند تا نورها مخفی و هالوژن‌ها یا ال ای دی‌ها که کم مصرف‌ترین هستند. با توجه به این که اختراعات و ابداعات بشر به سمت کاهش مصرف انرژی حرکت می‌کند، این موارد در آشپزخانه‌های مدرن به حداکثر صرفه جویی توجه دارند. لامپ‌های جزیره‌ای که امروز به وفور در آشپزخانه‌ها یافت می‌شود از مواردی است که نمایی مدرن در آشپزخانه به وجود می‌آورد، هر چند این اثر کم و کمرنگ باشد. همچنین نورهای مخفی که در زیر کابینت‌ها یا بر روی سقف آن‌ها تعبیه می‌شوند و یا نورهایی که در قسمت سقف و به صورت تخت روشنایی می‌تابند از جمله پیشرفت‌هایی است که در این فضا صورت گرفته است.

دیوارها و کابینت‌ها در دکوراسیون آشپزخانه به سبک مدرن

به مرور زمان در آشپزخانه‌ها تغییرات بسیاری پدید آمد. ابتد دیوار یا دیوارهای اصلی که با سایر نقاط خانه در ارتباط بود و این فضا را از آنها جدا می‌ساخت برداشته شد تا آشپزخانه‌های باز یا در اصطلاح اوپن و سپس انواع مدل‌های اوپن آشپزخانه پدید بیاید. این تغییر در ابتدا نوعی ناهمگونی و بدشکلی در ذهن افراد پدید آورده بود که سال‌ها طول کشید تا در ایران جای خود را میان خانه‌های ایرانی باز کند. اما رفته رفته این نوع آشپزخانه جز جدایی ناپذیر طراحی‌های آپارتمانی در ایران شد به طوری که بسیاری از خانه‌ها قدیمی و سنتی نیز با ایجاد تغییرات در ساختار خانه مطبخ‌های قدیمی خود را به این طرح پیاده سازی کرده و آن را در زمره به روز ماندن و مدرن شدن تلقی کردند.

سپس کابینت‌های فلزی و چوبی وارد آشپزخانه‌ها شدند و با رشد تولیدات ماشینی و صنعتی سرعت گشترش این سازه‌ها در آشپزخانه‌ها بیشتر شد. همین موضوع باعث شد تا طراحان دکوراسیون به فکر به روز رسانی و ایجاد تنوع در این بخش کنند که نتیجه آن مواردی مانند آشپزخانه‌های جزیره‌ای و امثال آن است. مدرن شدن آشپزخانه‌ها به برداشتن دیوارها اکتفا نکرد؛ با ظهور این اجسام چوبی در این محیط کابینت‌ها طرح‌ها و جنس‌های متنوعی به خود دیدند و رنگ بندی‌های آن باعث ایجاد سلیقه‌های جدید در یک فضای ثابت شد. سپس سبک‌های امروزی از جمله مینیمال ها و مدرنیست‌ها طرح‌ها و ایده‌های خود را وارد این بخش کردند.

بکار گیری خلاقیت ها و علایق شخص در دکوراسیون مدرن ((آشپزخانه))

همین موضوع مورد توجه عموم مردم قرار گرفت و استقبال از این ایده‌ها، یعنی ایجاد یک راه جدید برای تزریق خلاقیت‌ها در خانه‌ها. در میان مدرن شدن فضای کلی آشپزخانه ابزار و لوازم جدید وارد میدان شدند و جلوه‌های پیشرفت و مدرنیته را برای آشپزخانه به وجود آوردند. لباسشویی‌های تمام اتوماتیک با قابلیت‌های در حال آپدیت ( به روز شدن )، ماشین‌های ظرفشویی خانگی، فرها و ماکروویوهای پخت و پز، یخچال‌های غول پیکر در ابعاد و اندازه‌های متنوع، سینک‌ها و شیرآلات هوشمند و مدرن و همین طور میزهای غذا خوری و یا اجاق گازهای خاص که از مهم‌ترین ابزار و لوازم عصر جدید هستند که نمادی از یک آشپزخانه مدرن را به رخ بینندگانشان می‌کشانند.

در همین حال کف آشپزخانه‌ها با سرامیک‌ها و کف پوش‌های چوبی و سنگی تغییر ظاهر دادند و فرش‌ها و موارد مشابه به مرور از آشپزخانه‌ها حذف شدند. میزهای غذاخوری برای آشپزخانه‌های بزرگ نقش سفره‌های دور همی شام و ناهار را بازی کرده و صندلی‌های پایه بلند که در زیر اوپن ها قرار می‌گیرند نقش میزهای موقتی را اجرا می‌کنند. استفاده از هودها و مکنده‌ها و کف شوی‌های اتوماتیک جز مواردی است که در سال‌های نه چندان دور به آشپزخانه رنگ و بوی مدرینته بخشیده و دکوراسیون مدرن برای خود در این محیط جای مشخص و جایگاه مستحکمی پدید آورده است.

در کنار این موارد با ایجاد سبک آشپزخانه‌های جزیره‌ای و یا اوپن ورودی‌ها به این فضا بی معنی شده و در اصل آشپزخانه جزیی از فضای اصلی خانه به حساب می‌آید و مانند گذشته محیطی مجزا از فضای داخلی خانه نیست. این موضوع معایب و مزایای مخصوص به خود را دارد که در جای خود به تفصیل در مورد آن توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

پنجره‌ها و نورگیرها که اساس تأمین روشنایی در آشپزخانه‌ها را بر عهده دارند در گذر مدرنیته بسیار بزرگ شده‌اند و ویژگی‌هایی مانند عایق حرارت و برودت و صدا نیز شده‌اند. بسیاری از این پنجره‌ها حتی پا را فراتر از حد انتظار گذاشته و مجهز به سیستم هوشمند تغییر رنگ شیشه و فریم شده که علاوه بر زیبایی، میزان نور ورودی به خانه‌ها را کنترل می‌کنند. با این اوصاف متوجه می‌شویم که هیچ وسیله‌ای در محیط آشپزخانه از تیررس مدرنیته خارج نمانده و گوشه گوشه‌ این فضا با سبک مدرن به هم آمیخته شده است.

بکار گیری از طراحی مدرن در سرویس های بهداشتی

در باب دکوراسیون مدرن چیست بیشترین مطالب حواشی نشیمن و آشپزخانه‌ها در جریان است، ولی سایر نقاط مانند سرویس‌های بهداشتی که از سیستم‌های تعدیل دمای آب و هوای محیط و همین طور سنسورهای هوشمند کنترل مصرف آب، حمام‌های هوشمند و بهینه، اتاق‌های نمایش فیلم یا همان سینماهای خانگی و مواردی اضافی مانند لابی‌ها، استخرها (حوضچه‌های ماساژ و آبگرم و جکوزی) و باغچه‌ها و گلخانه‌ها بهره می‌برند نیز به نوبه خود در این مدرن بودن سهیم هستند، هر چند کمتر به چشم بیایند.

اتاق ها در دکوراسیون مدرن

اتاق خواب و اتاق کار و سایر مکان‌ها نیز در مدرن بودن یا مدرن دیده شدن دکوراسیون خانه سهیم هستند؛ اما نبود آن‌ها در این سبک نیز اختلالی به وجود نمی‌آورد و بنا بر سلیقه مالکان یا پیشنهاد طراحان به خانه‌ها اضافه یا کم می‌شوند.

**مطلب فوق به صورت فنی و دقیق همه آنچه در مورد دکوراسیون مدرن نیاز بود را برای شما بیان کرد. سعی و تلاش ما در این مطلب بر جمع آوری و نتیجه گیری از مطالب پراکنده و جسته و گریخته‌ای بود که در فضای وب حاصلی را برای جستجوگران در پی ندارد. با نگارش این متن، مرجعی کامل از تعاریف و تداعیات مورد بحث یعنی دکوراسیون مدرن را برای شما بیان کردیم.**

  • afshin khaleghi
  • ۰
  • ۰

 

شرکت ریمکس زیرمجموعه شرکت Hong Kong Refine Industrial (Asia) Limited است.

مرکز بازاریابی جهانی آن Shenzhen REMAX Co., LTD.، در سال 2010 تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در شنزن قرار دارد.

محیط اداری ما کاملاً مطابق با استاندارد 5A بوده و دارای انباری با وسعت بیش از 10000 متر مربع است تا سرویس تحویل دهی سریع کالا را برای مشتریان فراهم آورد.

مد روز / تلفیق فناوری / ایجاد اعتماد / کار تیمی

ایده اصلی برند ریمکس جوانی، اشتیاق، مد و شادی بوده که همواره در تلاشیم  با ترکیب کارایی و خلاقیت محصولاتی مطابق با ایده اصلی برند تولید کنیم. هدف ما ارائه محصولات دیجیتال با رنگ و ظاهری بی نقص و جالب ، با کیفیت و مطابق با مد روز برای همه مصرف کنندگان است.

تاکنون ریمکس بیش از 700 دسته بندی کالا و 3800 نوع محصول را طراحی و توسعه داده است.

با خطوط تولید غنی و کیفیت محصول قابل اطمینان، اعتماد و شناخت مشتریان را در سراسر جهان جلب می کنیم.

ریمکس پوشش جامعی از مناطق داخلی و خارج از کشور با بیش از 85 پلتفرم فروش آنلاین ایجاد کرده و همچنین دارای بیش از 6300 فروشگاه های آفلاین در 120 کشور و مناطق بزرگ جهان بوده و همچنان درحال توسعه است.

استراتژی / چشم انداز / نام تجاری

در عین حال، ریمکس نوآوری مستقل را حفظ کرده و افزایش تنوع محصولات همواره از اهداف مهم ما می باشد.

ما با برندهای معتبر مانند مایکروسافت، اینتل، لنوو، سامسونگ، هواوی، تنسنت، iQIYI، China Mobile,ChinaUnicom, ChinaTelecom، P&G، ChowTaiFook، Foxconn، ChinaTobacco، Sinopec و غیره همکاری میکنیم.

ریمکس همیشه به دنبال کیفیت واقعی و کاربردی همگام با فناوری بوده و زندگی با کیفیتی را برای شما به ارمغان می آورد. .ما انتظارات شما را به بهترین نحو برآورده می کنیم!

  • afshin khaleghi
  • ۰
  • ۰

ذخیره سازی در کامپیوتر همیشه از بحث های مهم و جنجالی کامپویتر بوده و هست.حافظه ها از سال ۱۹۴۶ وارد دنیای کامپیوترها شدند و از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی در ساختار و میزان حافظه ذخیره شده داشته اند.برای آشنایی بیشتر ابتدا سری میزنیم به واحدهای حافظه،پله اول از درک حافظه!

ردیف

واحد ذخیره سازی

توضیحات

 

Bit (بیت)

کوچک ترین واحد حافظه است که فقط می توان دو مقدار صفر و یک را درون آن ذخیره کرد.

 

Nibble (نیبل)

به مجموعه ۴ بیت که در کنار هم قرار گرفته باشند ، یک نیبل گفته می شود.

 

Byte (بایت)

مجموعه ۸ بیت را یک بایت می نامند. معمولا هر حرف یا رقم که شما می بینید یک بایت فضا اشغال می کند.

 

KB  (کیلوبایت)

هر کیلوبایت برابر ۱۰۰۰بایت است، به عبارتی هر کیلوبایت برابر ۱۰۳ بایت است.

 

KiB (کیبی بایت)

هر کیبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ بایت است، به عبارتی هر کیبی‌بایت برابر ۲۱۰ بایت است.

 

MB (مگابایت)

هر مگابایت برابر ۱۰۰۰ کیلوبایت است، به عبارتی هر مگابایت برابر ۱۰۳ کیلوبایت است.

 

MiB (مبی‌بایت)

هر مبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ کیبی‌بایت است، به عبارتی هر مبی‌بایت برابر ۲۲۰ کیبی‌بایت است.

 

GB (گیگابایت)

هر گیگابایت برابر ۱۰۲۴ مگابایت است، به عبارتی هر گیگابایت برابر ۱۰۳ مگابایت است.

 

GiB (گیبی‌بایت)

هر گیبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ مبی‌بایت است، به عبارتی هر گیبی‌بایت برابر ۲۱۰ مبی‌بایت است.

 

TB (ترابایت)

هر ترابایت برابر۱۰۲۴ گیگابایت است، به عبارتی هر ترابایت برابر۱۰۳ گیگابایت است.

 

TiB (تبی‌بایت)

هر تبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ گیبی‌بایت است، به عبارتی هر تبی‌بایت برابر ۲۱۰ گیبی‌بایت است.

 

PB (پتابایت)

هر پتابایت برابر ۱۰۰۰ ترابایت است، به عبارتی هر پتابایت برابر ۱۰۳ ترابایت است.

 

PiB (پبی‌بایت)

هر پبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ تبی‌بایت است، به عبارتی هر پبی‌بایت برابر ۲۱۰ تبی‌بایت است.

 

EB (اگزابایت)

هر اگزابایت برابر ۱۰۰۰ پتابایت است، به عبارتی هر اگزابایت برابر ۱۰۳ پتابایت است.

 

EiB (اگزبی‌بایت)

هر اگزبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ پبی‌بایت است، به عبارتی هر اگزبی‌بایت برابر ۲۱۰ پبی‌بایت است.

 

ZB (زتابایت)

هر زتابایت برابر ۱۰۰۰ اگزابایت است، به عبارتی هر زتابایت برابر ۱۰۳ اگزابایت است.

 

ZiB (زبی‌بایت)

هر زبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ اگزبی‌بایت است، به عبارتی هر زبی‌بایت برابر ۲۱۰ اگزبی‌بایت است.

 

YB (یوتابایت)

هر یوتابایت برابر ۱۰۰۰ زتابایت است، به عبارتی هر یوتابایت برابر ۱۰۳ زتابایت است.

 

YiB (یوبی‌بایت)

هر یوبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ زبی‌بایت است، به عبارتی هر یوبی‌بایت برابر ۲۱۰ زبی‌بایت است.

 

SB (سوتابایت)

هر سوتابایت برابر ۱۰۰۰ یوتابایت است، به عبارتی هر سوتابایت برابر ۱۰۳ یوتابایت است.

 

SiB (سوبی‌بایت)

هر سوبی‌بایت برابر ۱۰۲۴ یوبی‌بایت است، به عبارتی هر سوبی‌بایت برابر ۲۱۰ یوبی‌بایت است.

 

SHB (شرتی بایت)

هر شرتی بایت برابر ۱۰۰۰ سوتابایت است، به عبارتی هر شرتی بایت برابر ۱۰۳ سوتابایت است.

 

STB (شرتابایت)

هر شرتابایت برابر ۱۰۲۴ سوبی‌بایت است، به عبارتی هر شرتابایت برابر ۲۱۰ سوبی‌بایت است.

 

تاریخچه ذخیره سازی اطلاعات

به طور رسمی اولین حافظه ذخیره سازی سال ۱۷۲۵ تولید شد. حافظه های اولیه ظرفیت چندانی نداشتند و فقط برای نگهداری نتیجه محاسبات از آن استفاده می شد. کارت پانچ اولین رسانه ذخیره سازی بود. پس سوار ماشین زمان شوید تا نگاهی کوتاه به تاریخچه انواع حافظه ذخیره سازی داشته باشیم.

از کارت پانچ در اوایل سال ۱۷۲۵ در صنعت نساجی و برای کنترل ماشین آلات نساجی مکانیزه استفاده می‌شد.
این تکنولوژی به ظهور متد داده های باینری و گسترش هارد دیسک‌های مغناطیسی منجر شد که هنوز‌هم ازنوعی روش ذخیره باینری استفاده می کنند.

نوار پانچ

این نوار‌ها از نظر کاربرد دقیقا با کارت های پانچ عملکردی مشابه دارد. نوار پانچ شده توسط صنعت نساجی برای استفاده در دستگاههای بافندگی مکانیزه استفاده می شد . از پانچ پانل برای رایانه ها و به منظور ورود داده استفاده می‌شد ؛ همچنین به عنوان یک رسانه برای خروجی داده نیز قابل استفاده است. هر ردیف روی نوار نشان دهنده یک کاراکتراست. سیستم های باینری بر مبنای چینش ۰ و ۱ عمل می کنند که کد های باینری را تشکیل می دهند..

Williams-Kilburn tube

 

در سال 1947 در دانشگاه منچستر دو نفر به نام های Williams  و  Tom Kilburnاین دستگاه ذخیره سازی را اختراع کردند. این اولین حافظه سریع و کاملا الکترونیکی بود. این حافظه دارای یک لوله اشعه کاتدی بود (دقیقا شبیه لوله ای که در مانیتورهای آنالوگ وجود دارد.) که از آن برای ذخیره بیت ها در سطح صفحه استفاده می کرد. اطلاعات در یک صفحه فلزی ذخیره می شدند که برای فراخوانی آن ها از انرژی الکتریکی استفاده می شد.

EDSAC

دوسال بعد یعنی 1949 شخصی به نام Maurice Wilkes به کمک تیم تحقیقاتی اش توانست یک ماشین حساب خودکار با قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را بسازد. آن ها نام دستگاه خود را EDSAC که مخفف کلمه Electronic Delay Storage Automatic Calculator می باشد. روش ذخیره سازی اطلاعات در این حافظه به صورت خطی بود. از این حافظه برای ارائه خدمات محاسباتی و ذخیره عملیات استفاده می شد.

نوار کاست

در این دوران ؛ نوار مغناطیسی برای اولین بار در سال 1951 برای ذخیره سازی داده ها استفاده شد. دستگاه نواری UNISERVO نام داشت و اصلی ترین دستگاه ورودی و خروجی در رایانه UNIVAC I بود. نرخ انتقال موثر برای UNISERVO حدود 7،200 کاراکتر در ثانیه بود. این نوارها فلزی و طول 1200 فوت (365 متر) بودند و بنابراین بسیار سنگین بودند. نوارهای ذخیره داده مغناطیسی امروزی در ادامه این فرایند رشد کردند.

ما نمی توانیم از نوار مغناطیسی کامپکت ، که راهی محبوب برای ذخیره سازی داده برای رایانه های شخصی در اواخر دهه ۷۰ و ۸۰ بود اشاره نکنیم. نرخ داده های معمول برای کاست های کامپکت ۲۰۰۰ بیت در ثانیه بود. می توانید در هر طرف حدود ۶۶۰ کیلوبایت را در یک نوار ۹۰ دقیقه ذخیره کنید.

حافظه درام مغناطیسی

نیروی دریایی آمریکا به دنبال این بود که بتواند ظرفیت کدنویسی را در کامپیوترهای خودش ار تقا دهد. به همین منظور با یک گروه تحقیقاتی به نام ERA قرارداد همکاری بست. نتیجه این همکاری تولید حافظه Atlas در سال 1950 شد. این یک حافظه یک استوانه چرخان بود که اطلاعات را به کمک نیروی مغناطیسی و یک هد خواندن نوشتن ذخیره می کرد.  شرکت ERA اولین نسخه تجاری از Atlas را با نام ERA 1103 وارد بازار کرد.

نوار مغناطیسی IBM 726:

نوار مغناطیسی امکان ذخیره سازی ارزان انبوهی از اطلاعات را فراهم می کرد. IBM 726 یک نوار مغناطیسی برای ذخیره سازی سریع اطلاعات در رایانه های الکترونیکی بود. این حافظه در سال 1951 وارد بازار شد. شرکت IBM از یک روش منحصر به فرد برای نگهداری نوار در بین دو نقطه استفاده کرد که به درایو نوار اجازه می داد در هر لحظه خواندن و نوشتن را شروع و یا متوقف کند. این مدل از حافظه برای اولین بار در کامپیوترهای IBM 701 پیاده سازی شد. این نوار مغناطیس می توانست 2 میلیون رقم را در خود ذخیره کند که در زمان خودش میزان خیلی زیادی بود. نوارهای IBM 726 ماهیانه 850 دلار اجاره داده می شد.

دیسک درایو IBM 1311

این حافظه در سال 1962 تولید شد. این اولین دیسک مغناطیسی IBM بود که دارای  Disk Packقابل حمل بود. هرکدام از این بسته ها توانایی نگهداری 6 دیسک به طور همزمان را در کنار هم دارند. هر کدام از این دیسک ها میتوانست دو میلیون کارکتر را داخل خود ذخیره کند.

IBM 2315 disk cartridge

این حافظه در سال 1964 تولید شد و برای استفاده در کامپیوترهای IBM1800 و IBM 1130 مناسب بود. ظرفیت آن 1 مگابایت بود. این دستگاه ذخیره سازی قابل حمل بوده و برای استفاده در کامپیوترهای کوچک طراحی شده بود. این دیسک هم مانند سایر دیسک ها مغناطیسی بود.

دیسک های لیزری

LaserDisc توسط MCA و فیلیپس به عنوان “Discovision” معرفی شده است. اولین لیزر دیسک که در آمریکای شمالی فروخته شد ، فیلم آرواره ها بود. کیفیت صوتی و تصویری بهتری نسبت به رقبای خود ارائه می داد ، اما پخش کننده های LaserDisc برای بسیاری از مصرف کنندگان بسیار گران بودند. این واقعیت ، همراه با در دسترس بودن تنها یک کتابخانه محدود LaserDisc ، به آن کمک کرد تا محبوبیت چشمگیری را فقط در مناطقی از آسیا کسب کند. اکنون این دیسک ها منسوخ شده و این آغاز  تولید دیسکهای نوری در سال 1978 بود .

هارد دیسک Seagate ST506

کمپانی Seagate از اولین هارد دیسک کوچک خود رونمایی کرد. این حافظه برای استفاده در میکرو رایانه ها طراحی شده بود و ظرفیت پنج برابری نسبت به فلاپی دیسک ها دارد. درایو دیسک سخت خود یک صفحه فلزی سخت و محکم بود که از دو طرف با یک لایه نازک از مواد مغناطیسی پوشانده شده است و داده های دیجیتالی را در خود ذخیره می کند.

فلاپی های ۳ اینچی

سونی اولین درایو ها و دیسک های 3 اینچی فلاپی را در سال 1981 معرفی می کند. اولین شرکت قابل توجهی که فلاپی 3 اینچی را برای استفاده عمومی به کار برد ، Hewlett-Packard در سال 1982 بود. اتفاقی که در ایجاد حرکت برای قالب بسیار مهم بود و به آن کمک کرد تا بر سایر مدعیان استاندارد میکرو فلاپی ، از جمله قالب های 3 اینچ ، 3 اینچ و 3.9 اینچ ، غلبه کند.

Compact Tape

CompacTape در سال 1984 معرفی شد. این درایو که در ابتدا توسط شرکت Digital Equipment Corporation برای خانواده رایانه های VAX خود ساخته شده بود ، 22 ردیف داده را به صورت رفت و برگشت روی نوار پهنای ½ اینچ می نوشت و در اصل 92 مگابایت داده در اختیار داشت. جایگزین DECtape مربوط به دهه 1960 شد و استفاده از آن در اواسط دهه 1990 به سرعت رشد کرد. به نوار دیجیتال خطی (DLT) تبدیل شد و به طور گسترده ای در شبکه های محلی با اندازه متوسط ​​و بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. فناوری DLT در سال 1994 توسط Quantum خریداری شد و تقریباً 20 سال پس از معرفی آن ، “SuperDLT” می توانست 800 گیگابایت داده را در خود جای دهد.

Flash Memory

در سال 1984 Fujio Masuoka که از کارمندان کمپانی توشیبا بود حافظه فلش مموری اختراع شد. فلش مموری که قادر به چندین بار پاک شدن و برنامه ریزی مجدد است ، در صنعت حافظه رایانه به سرعت طرفداران وفاداری پیدا کرد. اگرچه ایده این شخص باعث تحسین شد. اما او از میزان پاداشی که توشیبا به او داده بود ناراضی بود.

دیسک های نوری Blu-ray

دیسک نوری بلوری  توسط یک کنسرسیوم صنعت فناوری توسعه یافته است. در نظر گرفته شده بود که جانشین DVD باشد و برای ذخیره ویدئو با وضوح بالا در 1080p طراحی شده است ، در حالی که DVD های قدیمی فقط قادر به وضوح 480p بودند. این دیسک به دلیل لیزر آبی با طول موج نسبتاً کوتاه که داده های روی دیسک را می خواند نام گذاری شد که قادر به خواندن داده های ذخیره شده با تراکم بالاتر در مقایسه با لیزر قرمز استفاده شده برای خواندن دی وی دی ها بود. یک جنگ فرمت ذخیره سازی کوتاه بین Blu-ray و HD DVD آغاز شد ، قالبی که با هدایت توشیبا پشتیبانی می شد. Blu-ray در نهایت برنده شد.

هارد اینترنال و اکسترنال

هارد اکسترنال یک وسیله بسیار کوچک است که می توانید هر فایل یا برنامه‌ای را روی آن ذخیره کنید. اگر بخواهم یک مثال ساده درباره این وسیله بزنم، به فلش می‌توان اشاره کرد. فضاهای ذخیره سازی اکسترنال با ظرفیت‌های ذخیره‌ متفاوتی در دسترس هستند، اما همه آن‌ها همانطور که از نام آن پیداست به صورت خارجی به رایانه متصل می‌شوند.

انواع هارد اکسترنال :

هارد اکسترنال با آداپتور و بدون آداپتور:

در کل دو نوع هارد اکسترنال در زمینه برق رسانی موجود می باشد : هارداکسترنال با آداپتور و بدون آداپتور . آن دسته از هارد اکسترنال هایی که آداپتور ندارند ، برق مورد نیاز خود را از طریق کابل USB تامین می کنند . کابل USB 3.0 ، هم برق و هم دیتا را منتقل می کند . به هر حال همیشه اولویت با آداپتور هست زیرا از منبع جداگانه برق مورد نیاز خود را تامین می کند و از باتری لپ تاپ مصرف نمی کند . ضمن اینکه احتمال قطع و وصل شدن هارد اکسترنال به صفر می رسد .

درایوهای اینترنال :

در رایانه ها سخت افزاری وجود دارد که می توانیم داده های خود مانند عکس، فیلم، موسیقی، فیلم و غیره را در آن حفظ و ذخیره کنیم و به همین دلیل آن سخت افزار به عنوان هارد دیسک داخلی شناخته می شود. این حافظه اصلی شناخته شده است زیرا حافظه ای است که می توانیم در داخل کامپیوتر پیدا کنیم چرا که یک هارد دیسک داخلی در داخل کامپیوتر قرار داده شده است. هارد دیسک داخلی هم مزایا و هم معایبی دارد. هارد اینترنال دارای چندین مزیت از جمله ظرفیت ذخیره سازی بالا، دسترسی آسان، ارزان تر بودن، سرعت بالا و غیره می باشد.

نتیجه گیری :

رایانه های ما مقداری ظرفیت ذخیره سازی دارند که برای ذخیره داده ها استفاده می شود و این سخت افزار ذخیره سازی عمدتاً به یک هارد دیسک داخلی و هارد اکسترنال تقسیم می شود. به طور کلی، هارد دیسک های داخلی قبلاً در داخل رایانه نصب شده اند و از طرف دیگر، هارد اکسترنال ذخیره سازی پشتیبان است که برای ذخیره اطلاعاتی که در هارد دیسک داخلی قرار نمی گیرند استفاده می شود. هر دو سخت افزار برای اهداف مختلف استفاده می شود.

  • afshin khaleghi